Reiki & Chakra

In mijn oase komt u onder handen van een Reiki Master.

Wat is reiki en hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk in Mijn Oase?

Je ligt op de massagetafel met gemakkelijke kledij, en je laat alles rustig gebeuren. Ik ga met mijn handen naar alle energiepunten en voel de universele energie stromen. Ik geef de voorkeur om mijn handen op je lichaam te plaatsen (sommigen houden hun handen erboven en raken de klant niet aan). Ik visualiseer dat ik energie doorgeef en dan voel ik het door mij en door jou stromen. Het is een zalig gevoel.

Ik geef mijn eigen energie niet af maar laat de energie rondom ons door mijn lichaam naar jou reizen. Reiki zorgt ervoor dat jouw zelfhelend vermogen versterkt wordt, met andere woorden dat jouw lichaam in staat is om zichzelf te genezen.

Een kind heelt veel sneller dan een volwassene. Dat komt omdat ons zelfhelend vermogen mettertijd afneemt, omdat onze energie naar andere behoeften gaat.

Reiki werkt ook ontgiftend en bevrijdend. Om die reden is het belangrijk dat je na elke behandeling voldoende water drinkt, zodat je gifstoffen je lichaam kunnen verlaten.

Door een behandeling te krijgen word je opgeladen door een krachtige, warme en liefdevolle energie. Je krijgt als het ware een innerlijk bad en daardoor ervaar je een ontspannen gevoel.

Sommige klanten ervaren warmte, of tintelingen. Anderen dan weer hebben visioenen van overledenen, van situaties, zij krijgen oplossingen door voor problemen waar ze al een tijd mee kampen … je weet nooit op voorhand wat er gaat gebeuren tijdens zo’n sessie. Maar zelfs al voel je niks? Dat is ook okee. Je krijgt in ieder geval levensenergie door.

Het voordeel voor mij is dat die levensenergie eerst door mij stroomt en daarna naar de klant. Om die reden heel ik mezelf ook telkens. Misschien daarom dat mijn arts me al heel lang niet meer zag om medische redenen 😉

Wat zijn chakra’s en hoe gaat een Chakra behandeling in zijn werk in Mijn Oase?

Chakra’s zijn energiewielen die je organen van energie bevoorraden. De 7 basischakra’s bevinden zich ter hoogte van je ruggegraat. Ze worden wielen genoemd maar eigenlijk zijn het trechters, zowel aan de voor- als achterkant van je lichaam.

Wanneer een chakra dicht zit, dan zet ik die tijdens een behandeling weer open, zodat de blokkade weg is.

Een chakrablokkade kan zowel lichamelijke als emotionele oorzaken hebben.

Tijdens de behandeling lig je op de massagetafel met gemakkelijke kledij aan, en je hoeft enkel alles te laten gebeuren. Ik hou mijn handen boven de chakra, voel in hoe de energie daar zit, haal vervolgens alle negatieve energie eruit en zorg ervoor dat ze open staan.

 

Dit klinkt misschien allemaal hocus pocus, maar niks is mooier dan met energie werken. Ik heb zelf een hele mooie persoonlijke ervaringen met bovenstaande behandelingen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat nog veel meer mensen zo’n mooie ervaring mogen beleven.